Ma 2017. október 18. szerda, Lukács napja van.

Cikkek

Nyomtatás

Bázisintézmény

oklevel 

Iskolánk 2017. januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumát érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  • §„A 9. osztályban, informatika ágazati képzésben résztvevő osztályaink, a tanév első felében programozás gyakorlati óra keretében megismerkednek a LEGO ROBOT programozással.
  • §Ezzel párhuzamosan önkéntes alapon részt vehetnek a heti rendszerességgel megtartott LEGO PROGRAMOZÁS szakkör munkájában, melyen az intézmény minden diákja részt vehet (gépész is), így az informatikus és gépész szakos diákok jól kiegészítik egymás munkáját.
  • §A tanév kezdetén a már gyakorlott felsőbb éves diákok segítségével, tanári irányítással kezdődik meg a szakköri munka, felkészülés a versenyekre, bemutatókra, pályaorientációs rendezvényekre.
  • §A tanév folyamán a szakkörösök számos versenyen (WRO, NI LEGO Robot kupa, stb.), kiállításon, iskolai rendezvényeken mutathatják be tudásukat.

Kapcsolattartó:            Pongor András igazgatóhelyettes
                                               Telefon: 52/413-499
                                               Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.