Ma 2017. október 18. szerda, Lukács napja van.
Nyomtatás

CISCO Akadémia

A Cisco 1997-ben hozta létre a Cisco Hálózati Akadémiát, mely olyan non-profit szakképzési program és hálózat, amely oktatási intézmények és informatikai vállalatok közötti együttműködés eredményeként valósul meg.

A Cisco Hálózati Akadémia alapvető küldetése az IT hálózati szakemberhiány csökkentése, amely a gazdaság versenyképességének erősítése érdekében Magyarországon is rugalmas képzési megoldásokat kíván.

A Hálózati Akadémia alapját a folyamatosan bővített, modellértékű, E-Learning alapú tananyagok és kurzusok képezik.

A képzés a Cisco Hálózati Akadémia oktatási intézményeinek helyszínén az ország több pontján nyitva áll minden 16. életévét betöltött fiatalember számára

A képzések illeszkednek a szakképzési rendszerhez, OKJ képesítés(ek) és/vagy a nemzetközi szabványoknak megfelelő, ipari minősítések megszerzését teszik lehetővé.

A Cisco Hálózati Akadémia felépítése

A Hálózati Akadémia non-profit oktatási intézmények hálózata. A programban résztvevő képzőhelyek az un. Lokális Akadémiák, amelyek vállalják a képzés megszervezését és lebonyolítását és biztosítják az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket. (oktatók, tanterem, hálózati labor, képzésszervezés) 
A Lokális Akadémiák oktatóinak képzését és a program keretében elérhető képzések minőségbiztosításához szükséges szolgáltatásokat az un. Regionális Akadémiák nyújtják. A Regionális Akadémiák biztosítják továbbá az oktatók rendszeres továbbképzését, és folyamatos szakmai támogatást nyújtanak a képzések és a záróvizsgák sikeres lebonyolításához.
A Cisco Hálózati Akadémia Központi Oktatóképző Intézete (Cisco Associate Training Centre- CATC), azaz a Regionális Akadémiák szakmai mentora, a Budapesti Műszaki Főiskola.

A Cisco Hálózati Akadémia képzései

A Cisco Hálózati Akadémia tananyagát neves és független oktatókkal együttműködésben dolgozták ki.

Az IT Essentials képzés olyan fiatalok számára fejlesztették ki, akik szeretnének gyakorlati tudást szerezni a számítógépek működéséről, összeállításáról , a hardveres és szoftveres hibák felismeréséről és javításáról.

CCNA kurzusok (CCNA Discovery és CCNA Exploration) elvégzésével a hallgatók az iparági normáknak megfelelõ képesítést szereznek kis-és közepes méretű hálózatok tervezésére, építésére és karbantartására.

A CCNA 300 órás, négy szemeszterből álló kurzus, mely heti másfél órás ütemezéssel 2 évig tart, vagy intenzív E-learning használatával ennél rövidebb idő alatt is elvégezhető. A képzés 10 - 12 fős csoportokban zajlik.

A szemeszterek tartalmáról, az akadémiai képzésről részletes információkat, bemutatókat a www.cisco.hu és a www.cisco.com/web/HU/netacad/bemutatas.html címen találhat.